Energiebeheer AFAS Circustheater

Binnenklimaat en energieprestatie optimaliseren

afas-circustheater

Aangenaam verblijven

Optimale energieprestatie mag nooit ten koste gaan van het binnenklimaat.  Daarom schakelde Stage Entertainment Insted in voor het energiebeheer van AFAS Circustheater. Insted, onderdeel van de Installect bedrijven, heeft ruime ervaring met klimaatbeheersing van theaters en entertainment locaties. Theaters hebben een sterk wisselend gebruikspatroon. Vóór en tijdens de show krijgt het theater in korte tijd veel mensen binnen. Hoe blijven temperatuur en ventilatie van zalen, kleedkamers en foyer op orde? Zowel tijdens erg warm weer als tijdens koude winterdagen heeft een aangenaam binnenklimaat voor de bezoekers en artiesten prioriteit.

 

Afstemming, monitoring en inspectie

Duurzaamheid en bedrijfsvoering zijn echter niet minder belangrijk. Een minimaal energiegebruik kan hand in hand gaan met een goed binnenklimaat. Belangrijk onderdeel van energiebeheer is daarom afstemming. Afstemming de van klimaatwens op de prestaties van de gebouwinstallaties. Maar ook: afstemming van de gebouwinstallaties op de energieopwekking door WKO en warmtepomp. Het AFAS circustheater heeft namelijk een bodemenergie-installatie van GeoComfort. Insted monitort en fine-tuned regelmatig op afstand de instellingen. Ook worden op locatie regelmatig inspecties uitgevoerd. Zo wordt in de praktijk zo veel mogelijk energie bespaard.

 

Conform wetgeving

Bodemenergiesystemen moeten worden onderhouden volgens wettelijke richtlijnen. Insted en de Installect bedrijven zijn bij Bodem+ ministerieel erkende instanties voor het beheren, realiseren en ontwerpen van grote bodemenergiesystemen. Handhaving van de energiebalans van de Warmte Koude Opslag is dan ook onderdeel van het energiebeheer.

Contactgegevens

Ampèrestraat 19 B
3861 NC Nijkerk

Tel: +31 (0)33 246 54 05
Fax: +31 (0)33 246 58 57
E-mail: info@insted.nl

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de referentieprojecten of een uitgebreider overzicht?
Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op