Spoorzone Delft – Studentenhuisvesting

Bij Spoorzone Delft, op het voormalige terrein van Delft Instruments, zijn ruim 500 studentenstudio’s gerealiseerd. Verwarming en koeling worden duurzaam opgewekt. Insted onderhoudt het energiesysteem.

 

Duurzame co-productie

VIAC Installatie adviseurs tekende voor het totale ontwerp van de installaties. De energiecentrale bestaat uit een monobron en een hoge temperatuur warmtepomp (HT-WP).

Bouwbedrijf Smits, de aannemer van het werk, schrijft hierover:

“Het gebouw zal duurzaam worden gebouwd en geëxploiteerd. Op het vlak van bouwfysische aspecten en door toepassing van de modernste technische installaties wordt veel duurzame winst geboekt, wat ten goede komt aan de exploitatie, zowel van DUWO als de inwonende student”.

Dit wordt onder andere mogelijk door gebruik te maken van bodemenergie, thermische zonne-energie en een hoge temperatuur warmtepomp.

 

Ontwikkeling in delen

Met het studentencomplex in de Spoorzone Delft wordt een tijdelijke invulling gegeven van de ruimte. Mogelijk wordt het gebouw na 25 jaar weer afgebroken. Marktomstandigheden kunnen de inrichting van een gebied beïnvloeden. Daarom heeft de gemeente bewust gekozen voor een “tijdelijke” gebiedsinrichting.  De exploitatieperiode maakt het mogelijk een hoogwaardig gebouw te realiseren, dat er eventueel ook langer dan 25 jaar kan staan.

 

Studentenhuisvesting

Spoorzone Delft studentenhuisvesting is opgebouwd uit zelfstandige eenheden, 521 stuks, allen voorzien van een keukentje, douche en toilet. Een aantal gemeenschappelijke ruimten op iedere verdieping kunnen naar wens worden gebruikt. Het gebouw heeft een net-niet gesloten carré vorm, omgeven door een (groene) gracht. Rondom het complex ligt een brede, groene strook.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de referentieprojecten of een uitgebreider overzicht?
Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op