W Hotel Palace

W Hotel Palace is onderdeel van de prestigieuze Starwood keten. Ook in duurzaamheid is W hotel Palace trending. Insted onderhoudt het bodemenergiesysteem en de energiecentrale.

 

W Hotel Palace

Het hotel is voorzien van een 55m3/h monobron. De energiecentrale levert 730 kW koeling en 675kW verwarming. Het W hotel heeft een oppervlakte van 8600 m2, telt 238 kamers, 23 suites inclusief drie WOW Suites en twee royale Extreme Wow Suites. Het streven van Starwood  is om in 2017 wereldwijd zestig W Hotels open te hebben. In het Palace hotel zijn veel oude elementen van het gebouw behouden, toen het nog het Rijkskantoorgebouw voor Geld- en Telefoonbedrijf  zoals kilometers aan koperen buizen.

 

Masterplan

Amsterdam is een goede locatie voor bodemenergiesystemen.  Vóór de vergunning en realisatie is daarom de afstemming met andere ondergrondse belangen van groot belang. In opdracht van de eigenaar van W Hotel Palace heeft zusterbedrijf Installect deze belangen in kaart gebracht. De eigenaars hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan en wilden voor W Hotel Palace daarom een WKO systeem met warmtepomp toepassen. In overleg met de gemeente Amsterdam heeft Installect deze belangen getoetst en ingepast in de ondergrondse infrastructuur.

 

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de referentieprojecten of een uitgebreider overzicht?
Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op