Ziggo Dome – All Electric

De Ziggo Dome is de grootste concert- en evenementenlocatie in Nederland. Insted onderhoudt de energiecentrale. Krachtige all-electric koeling en verwarming voor 17.000 mensen.

 

Energieconcept

Het energieconcept voor Ziggo Dome bestaat uit een groot bodemenergiesysteem: de grootste all-electric centrale in de Nederlandse entertainment. Het energiesysteem levert ruim 1,8 MW verwarming en 4,2 MW koeling. De vele duizenden bezoekers en podiumverlichting genereren veel warmte. Om een goed binnenklimaat voor bezoekers en artiesten te garanderen is het koelvermogen van ruim 4 MW is dan ook geen overbodige luxe.

 

Box-in-box

Akoestiek en comfort waren de primaire ontwerpdoelstellingen voor de Ziggo Dome. Daarom is de Ziggo Dome ontworpen volgens het box-in-box principe. Dit heeft zowel akoestisch als klimaattechnisch voordelen. De warmte van de zon komt minder makkelijk binnen en het geluid komt minder makkelijk buiten. Snelle reactie op het aantal bezoekers en zoneregeling verhogen het comfort. Duurzaam opgewekt met een bodemenergiesysteem van GeoComfort.

 

Basis en piek

In de winter en het tussenseizoen zorgen warmtepomp en bodemenergie voor de verwarming van het gehele Ziggo Dome. De kou van de winter wordt in de bodem opgeslagen. Dit is genoeg om in de zomer de basiskoeling te leveren. De warmtepomp, ingezet als koelmachine, levert het benodigde piekvermogen. Insted verzorgt onderhoud en energiebeheer voor de WKO en warmtepomp.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de referentieprojecten of een uitgebreider overzicht?
Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op