Insted Updatet Energiecentrale Avans

Praesent eu massa vel diam laoreet elementum

De 10 jaar oude energiecentrale van Avans Hogeschool, locatie Hogeschoollaan in Breda is door Insted grondig onder handen genomen. Insted gaf de installatie een krachtige update met als resultaat: een hoger rendement, een optimaal inzicht voor de gebruiker en het hele jaar door een comfortabel binnenklimaat.

Een betere functionaliteit en meer inzicht in de bedrijfsvoering van de energiecentrale. Dat was de wens die Avans bij Insted neerlegde. Na een uitvoerige inventarisatie zijn de versleten en defecte componenten vervangen, WKO-bronnen geoptimaliseerd en is de software herschreven. Ruben Meijer, technisch bedrijfsleider Insted: ‘De ontwikkeling van deze software voor een installatie die niet door ons netwerk is geleverd, is geen standaardprocedure. We hebben vanuit niets software moeten ontwikkelen voor een ‘vreemd’ systeem waarvan geen documentatie voorhanden was. In feite hebben we voor Avans een compleet nieuwe energiecentrale gerealiseerd.’

Meer inzicht, meer rendement, meer comfort


Door meer functionaliteit aan bestaande componenten toe te voegen, kunnen deze optimaal worden ingezet, met volledige inzage in het systeem en een duidelijke omschrijving van de werking. Ruben Meijer: ‘Dit hebben we gerealiseerd door tot op componentniveau de software te herschrijven. Door de toepassing van nieuwe software heeft Avans nu volledige inzage in het systeem. Daarnaast is de inzet van de energiecentrale uitgebreid met nieuwe bedrijfsvoeringen, waardoor er een stabielere aanvoertemperatuur naar het net is gerealiseerd en het comfortniveau van de gebruiker is toegenomen. Bovendien is de installatie nu ook een stuk duurzamer. Door het herstel van diverse mechanische defecten aan de warmtepomp is het rendement fors toegenomen.’

De klant zit er warmpjes bij (… koel in de zomer)

Het is van groot belang dat alle studenten en medewerkers van Avans het hele jaar kunnen leren en werken in een gezond en prettig binnenklimaat. Insted heeft er met deze update voor gezorgd dat binnen de muren van dit gebouw van Avans, tijdens zowel warme als koude perioden, het binnenklimaat behaaglijk is. Een ander groot pluspunt is dat niemand tijdens de ombouw hinder heeft ondervonden omdat Insted, adviseur Sinis, installateur SPIE en Avans duidelijk met elkaar communiceerden over de wensen en mogelijkheden. Als vervolg op een succesvolle update van de energiecentrale is Insted door Avans gevraagd om mee te denken in vervolgstappen voor verdere optimalisatie buiten de energiecentrale.

Avans te Breda is een moderne school voorzien van duurzaam bodemenergiesysteem aangevuld met stadsverwarming. Insted tekent voor het beheer en onderhoud van het duurzame bodemenergiesysteem.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in